Bloc de marketing online i promoció a internet fet per Girowebs.com

Com promocionar un restaurant a internet?

De vegades moltes de les persones que tenen negocis d’hostaleria, en aquest cas, restaurants o llocs on es serveixen i es venen menjars per emportar, pensen en quina és la forma més ràpida, econòmica i eficaç de promocionar el seu negoci a través de la xarxa.

Per fer la vida més fàcil a totes aquestes persones enumeraré alguns punts importants sobre com començar a donar a conèixer el seu restaurant a través d’internet i que no morin en l’intent ni tinguin els mateixos errors d’altres negocis que han fracassat en aquesta tasca.

1.Tenir una web corporativa amb bloc incorporat. Tenir una pàgina web a internet és primordial per a qualsevol tipus de negoci. Un web corporativa a la teva imatge on trobar tota la informació del restaurant a disposició dels clients, adreça, telèfon de contacte, carta, imatges del restaurant, els plats, horaris, cartes, esdeveniments especials… A més, acompanyar la web amb un bloc incorporat i amb contingut de qualitat relacionat amb el teu restaurant: receptes, postres, plats elaborats, consells, promocions …. et farà millorar la presència a internet posicionant millor en els resultats de Google i per tant més visibilitat a possibles clients.

2.Utilitzar les xarxes socials. Comunicar-nos amb els nostres futurs clients és important, i encara molt més els és amb els que ja ho són. Hi quantitat de xarxes socials, però, totes són ideals per a un restaurant? Et recomanem estar donat d’alta com a mínim en Facebook i Instagram per la seva gran acceptació i per la seva qualitat de ser molt visuals. Conjuntament amb Twitter i Google Plus, que a més d’haver al darrere una gran comunitat d’usuaris a Espanya, també milloraran el nostre posicionament a Google.

Sobretot, les xarxes socials que creus i utilitzis, et recomanem tenir sempre actualitzades i ben ateses, les xarxes socials són una arma de doble tall que sinó s’utilitzen correctament, també et poden posar en un compromís, no només és publicar i oblidar-se, hi ha de saber tractar amb els usuaris. No serà la primera vegada que un client parli malament de nosaltres per no haver-li solucionat un dubte formulada a través de Facebook.

3.Alta a Google Maps. Un restaurant és un negoci que està en un local a peu de carrer. En aquest cas Google Maps ens va com un guant. Moltíssims són els usuaris que busquen un restaurant prop de casa o allà on estiguin a través de Google. Si apareix el nostre restaurant és molt probable que omplim més d’una taula gràcies a això ja que Google prioritza els negocis locals que estan donats d’alta en el seu servei de Google Maps.

4. Utilitzar webs i directoris amb comentaris de clients. L’opinió de clients satisfets valen molt més que qualsevol estratègia de màrqueting. Un negoci amb centenars de comentaris positius a internet diu molt d’un restaurant. Si pensa com una persona que vol anar a sopar a un restaurant desconegut de la seva ciutat, de qui es fiarà més, del propi restaurant o dels comentaris dels seus clients? Atendre els clients, solucionar els seus problemes i reflectir-ho en la xarxa, farà guanyar la confiança de nous clients. No només són els bons comentaris els que importen, una mala crítica ens pot ajudar a millorar el servei i donar la transparència i confiança de poder solucionar a altres clients, això ens pot fer guanyar una gran reputació.

Hi ha moltes webs i apps amb comentaris de restaurants, us aconsellem utilitzar serveis com Yelp, Foursquare o Trip Advisor per la seva gran acceptació, encara que podem trobar a la xarxa molts més i que poden encaixar millor amb el nostre tipus de negoci o lloc on estigui ubicat.

Com posicionar la meva pàgina web?

Seo

Quan vam crear la nostra pàgina web amb la qual volem treure un negoci o servei endavant ho fem amb una única finalitat, obtenir una major visibilitat a internet per així aconseguir més i millors clients. Arribem a un punt en què necessitem millorar la posició de la nostra pàgina web en els cercadors ja sigui a través del posicionament web natural o orgànic, o mitjançant SEM, o com millor es coneixen, campanyes de pagament per clic (CPC).

En aquest article ens centrarem en com posicionar la nostra pàgina web mitjançant el posicionament web natural, no ens costarà diners, però si, molt esforç, però que amb el temps, tenen la seva recompensa.

Us enumerem diversos punts a tenir molt en compte si volem que les posicions de la nostra web millorin en el rànquing dels principals cercadors, sobretot a Google:

1.Realitzar un estudi per triar bé les nostres paraules clau. És el fonamental abans de començar, més bàsic i alhora més important abans de començar. Triar bé les nostres paraules clau segons la nostra activitat, serveis i tenint en compte la competència marcarà la diferència tant en visites, qualitat i rapidesa en posicionar correctament la nostra pàgina web.

2.Optimizar nostra web per als cercadors. Un cop haguem seleccionat les nostres paraules clau és hora d’implementar correctament a la nostra pàgina, evitant duplicar continguts, completant correctament les etiquetes TITLE, H1, DESCRIPTION i KEYWORDS.

3.Crear contingut rellevant. Un web amb un bon estudi de paraules clau i ben optimitzada no servirà de res si el nostre contingut no és de qualitat i hi ha una bona quantitat de contingut, així que convé treballar no només per als cercadors, també per als nostres visitants, que es convertiran amb el temps a potencials clients.
A més serà molt beneficiós utilitzar paraules clau en negreta, enllaços amb àncores text i utilitzar paraules clau relacionades en els nostres continguts.

4. Crear links interns i backlinks. Crear enllaços interns a la nostra web utilitzant àncores text en ells ajudarà a que els cercadors tinguin més en compte quin tipus de contingut i paraules clau trobaran a la nostra web, així com altres pàgines web que ens enllacin. Ull, no serveix que ens enllaç qualsevol pàgina web, serà molt important que ens enllaços pàgines web de qualitat i amb una temàtica similar a la nostra.

5.Ús les xarxes socials. Les xarxes socials tenen un paper cada vegada més important en la xarxa. Qui no les utilitza? Google i els principals cercadors ho saben, així que tenen més en compte les pàgines web amb unes xarxes socials ben treballades i on hi ha activitat entre els usuaris.

6.Temps de càrrega de la nostra pàgina web. Tenir tot això servirà de poc si la nostra web càrrega molt lentament, haver d’esperar desespera a qualsevol usuari. Els cercadors puntuaran millor la nostra web si carrega ràpidament i ens ajudarà a millorar les nostres posicions.

Amb aquestes pautes no tindrem la nostra web en els primers llocs automàticament, però segur que notareu una gran diferència en poc temps si les utilitzeu correctament. Per tenir la nostra web en els primers llocs intervenen molts factors, per això és molt important seguir treballant perquè sempre es pugui millorar i amb el pas del temps puguem tenir un gran volum de trànsit que pugui convertir en clients potencials per al nostre negoci.

Necessites assessorament professional sobre com posicionar la teva pàgina web? Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del següent formulari: Contactar amb Girowebs.